HTML

Rise Against Hungary

Egy apró blog, amely a magyar Rise Against rajongóknak próbál egy kis szórakozást nyújtani.

Friss topikok

Archívum

Első hír a Rise Against közelgő új albumáról

PozitiveRP 2010.12.27. 19:38

2008-ban a chicagói punk csapat, a Rise Against kiadta az Appeal to Reason albumát, egy lemezt, amivel Bush-t és az iraki háború politikáját vették célkeresztbe. A banda legpolitikaibb érzelmű albuma volt ez, és rengeteg hasonló érzelmű amerikai kedvelte meg őket. Az Appel to Reason a 3. helyet szerezte meg a Billboard listán (ez az eddigi legmagasabb helyezés), és közel 500 000 példányt adtak el.

Az Endgame-mel is hasonló céljaik vannak. A frontember, Tim McIlrath-nak határozott koncepciója van a lemezről: az emberiség vége, ahogy a cím is sugallja.

"Minden nap vannak hírek a pénzügyekről, a környezetproblémákról vagy a nukleáris veszélyekről," meséli McIrath a SPIN-nek. " A végzet sötét felhője alatt élünk - minden kicsúszik az irányításunk alól. Az album körülbelül erről fog szólni.

Nem, ez nem egy szükségszerűen rossz dolog: "Az Endgame-t próbáljuk egy újfajta perspektívába helyezni: 'mi van, ha ez egy jó dolog? ; mi van, ha ez a furcsa világ, amit teremtettünk, nem érdemli meg, hogy folytassuk ; mi van akkor, ha ez a hely csak egy átmeneti világ?'"

Az új album is Bill Stevenson és Jason Livermore közreműködésével fog készülni a Fort Collins-ban a CO Blasting Room-ban. "Teljesen szerény és visszafogott," meséli McIlrath a helyről. "Csak egy nagy szürke épület az egész egy 'Bútorbérlés' felirattal, és van egy parkoló a kamionoknak. Jó rég óta így néz ki.

A tucatnyi új számról McIlrath izgatottan beszélt, ott van például a felpörgetett 'Help Is on the Way', ami a New orlaeans-i leromboltságról szól, amit a Katrina hurrikán és az olajkatasztrófa okozott. McIlrath két turné közötti pihenés alatt látogatott el a bandával a helyre, és ez az egész egyből inspirálta őt.

"Egy ilyen vízzel borított területen voltunk, beszéltem egy sráccal, és elmesélte, hogy milyen fontosak voltak, és hogy a kár mennyire megváltoztatta őket," mondta McIlrath. "És ez pont az olajszivárgás előtt volt! Elképzeltem, ahogy egy könnycsepp gördül le az arcán, és kérdezi: 'Szórakoztok velünk? Belénk rúgtok, miközben a padló alatt heverünk?'"

McIlrath megjegyezte, hogy részbe befolyásolta egy érdekes forrás is, a Dixie Chicks és  számuk, a 'Not Ready to Make Nice', amit a country banda írt válaszul a negatív reakciókra, amiért Natalie Maines egy angliai koncerten erősen bírálta Bush (akkor még nem elnök) külföldi politikáját.

Mint a Chicks, a Rise Against-et is egy neves cég támogat, az Interscope, még a vitatható témák mellett is. "Egy együttes, ami mindig a populáris vélemény ellen volt, és bele lett dobva a populáris zene világába - véleményünk nélkül is felborzolja majd a kedélyeket."

A 'Satellite' egyike a Dixie Chicks által inspirált számoknak, benne McIlrath ordítja: "Nem érezzük a hőséget, amíg nem tartod a láng fölé a kezed / Keresztezned kell az utat, hogy tudjad hol halad / Sose tudhatod mennyit érsz, amíg egy találat nem ér / És nem fogod érezni az ütemet, amíg el nem veszel benne."

Viszont az Endgame nem lesz egy a végletekig tomboló punk himnuszok sokasága. A banda a lágyabb területek felé veszi az irányt, mint a 'Wait for Me' szám. "Ez egyike a lassabb, sokkal inkább balladaszerűbb számoknak a lemezen," mondta McIlrath.

A Rise Against már majdnem kész van az új albumukkal, de McIlrath reméli, hogy még lesz pár együttműködő vendégük, amikor Los Angeles-ben végzik a végső simításokat januárban. "Sok barátunk van más együtteseknél, és keresek még valaki mást, aki szintén rajta lesz a lemezen," mondta. "Remélhetőleg."

Címkék: új album rise against endgame

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://riseagainst.blog.hu/api/trackback/id/tr272542619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása